Uppdraget var att skapa designförslag utifrån möbelföretaget Swedeses spillmaterial. Nu visar textildesignstudenterna från Textilhögskolan sina verk på en utställning i Stockholm under möbelmässan. Välkommen på vernissage 6 februari kl. 20:00.
Edith Carlefalk är en av de 13 studenter som läser andra året på Textildesignutbildningen. Just nu har hon fullt upp med organisera en utställning och samtidigt hinna med sina vanliga lektioner på Textilhögskolan.
Förra terminen frågade möbelföretaget Swedese om vi ville samarbeta med dem. Kursen vi skulle läsa då innehöll delar som tredimensionell formgivning, så samarbetet kunde inte passa bättre. Uppdraget var att skapa designförslag utifrån Swedeses spillmaterial. Företagets VD Peter Jiseborn uttryckte en önskan om överraskning, men som ändå ”kändes Swedese.
Arbetet har tagit fem veckor och studenterna har fått gå igenom en designprocess alla olika steg.
Vi har besökt företagets fabriker, skissat och haft inspirationsprocess utifrån brief, gjort bearbetning av modeller och mycket mer.
Resultatet blev 13 stycken designförslag på allt från ljudabsorbenter, möbler och lampor. Och feedbacken från Swedese var positiv.
Att få fin kritik och uppmärksamhet känns enormt kul och att få ställa ut i Stockholm i samband med möbelmässan känns som en perfekt belöning på allt slit!
Välkommen på vernissage 6 februari kl. 20:00
Datum: Utställningen pågår 6-7 februari.
Plats: So Stockholm, Jussi Björlings Allé 5, Kungsträdgården, Stockholm
Studenterna som medverkat i projektet:
Edith Carlefalk
Sanna Bäckström
Mirjam Hemström
Caisa Nordenståhl
Statira Jazayeri
Amanda Nordqvist
Anna Helgesson
Ida Linde
Lisa Fredin
Marie Stark
Lotta Sorvo
Sara Hallereau
Dovile Karvelyté
Kontaktperson: Edith Carlefalk, Mobil: 0730292348, E-post: [email protected]
Textilhögskolan på Stockholm Furniture and Light Fair, 3-7 februari:
Även studenter från årskurs tre på Textildesignutbildningen presenterar ett projekt under Stockholm Furniture and Light Fair, projektet Into the loom. Genom att kombinera väv med olika trycktekniker och efterbehandlingar utforskas och utmanas vävda texturers relation till mönster, färg och material. Välkomna till monter: VH01:40, Greenhouse
———————————–
Högskolan i Borås bedriver utbildningar inom biblioteks- och informationsvetenskap, ekonomi och informatik, mode och textil, beteendevetenskap och lärarutbildning, teknik samt vårdvetenskap. Campus ligger mitt i city, och vi har 13 300 studenter och 680 anställda.
Högskolan i Borås försöker ständigt minimera gapet mellan teori och praktik. Därför utbildas våra studenter nära arbetslivet. Vi satsar på problembaserad forskning med tydliga professionskopplingar. Våra studenter ska snabbt kunna fungera i yrkeslivet efter avlagd examen. Högskolan i Borås har fyra examensrättigheter att bedriva forskarutbildning inom tre områden: biblioteks- och informationsvetenskap, resursåtervinning samt textil och mode.