Den 30 mars kickstartade Re:skills med ett webinar tillsammans med Habit. Nu är det snart 150 personer som deltar i kurser för en hållbar textil- och modebransch.
– Det känns inspirerande och kul att Re:skills erbjuder helt digitala kurser som ger grundläggande kompetenser inom viktiga områden! Jag har varit noga med att man kan läsa dem helt i egen takt, för att det ska vara möjligt att lära sig nytt vid sidan av arbetet. Vi lanserade precis en sådan kurs som heter Digital Affär. Väldigt aktuella områden med andra ord, säger Elin Peterson, kursutvecklare på Re:skills Textile & Fashion på deras hemsida.
Magnus Kroon, projektledare på Science Park Borås, som driver ett köpcentrumnätverk ser positivt på framtiden med Re:skills.
– Det krävs en skicklighet och ett mod från både företag och individer i att möta konsumenternas nya hållbara sätt att konsumera. När människorna i en allt större utsträckning slutar att köpa nytt gäller det att fånga och leverera nya sätt att göra affärer. Re:skills har blivit en viktig sambandscentral för modebranschen att ställa om och möta framtidens nya hållbara modekonsumtion. Människornas intresse för mode är större än någonsin, men på ett nytt sätt, säger Magnus Kroon.
Läs även Re:skills rapport om framtidens textil- och modebransch
Om Re:skills
Re:skills Textile & Fashion ska erbjuda kompetensutveckling och kompetensväxling för anställda och företag inom textil- och modebranschen som drabbats av effekterna av Covid-19 med varslingar och permitteringar som konsekvens. I Re:skills Textile & Fashion läggs fokus på att ge personer som är verksamma i textil- och modehandeln möjlighet att uppdatera sin kompetens för att kunna fortsätta verka i framtidens handel.
Re:skills Textile & Fashion finansieras av Europeiska Unionen/Europeiska Socialfonden. Projektet drivs av Science Park Borås och Högskolan i Borås i samverkan med Stiftelsen Proteko, Svensk Handel och TEKO Sveriges Textil- och Modeföretag. Utbildningsanordnare är Nordiska Textilakademin.